Jag ligger i...

men måste tyvärr meddela att de som vill se uppdateringar på min hemsida får vänta lite till. Jag räknar med att hinna ta itu med dem kvällstid mån-onsd under kommande vecka. Resterande ledig tid behöver jag lägga på att sy undan det som länge legat. Känner att jag vill ha "rent" runt ikring mig nu när jag skall påbörja sömnaden till marknaderna. Så först ut på min "att-göra-lista" ligger:
**rensa sybordet från halvfärdiga projekt (de har varit några stycken, och de har ikväll fått tillökning av 10 stycken påbörjade alster, så 15 plagg skall färdigställas totalt)
** göra klart de beställningar som ligger (så förlåt, ni får vänta lite till, men jag hoppas och tror att det skall vara klart innan veckan som kommer är till ända) samt ett och annat byte
**hemsidan då, men den får gå lite parallellt med ovanstående.
Optismist som jag är i vissa sammanhang (kan inte säga alla) så hoppas jag hinna med allt detta under nästa vecka. Sedan skall jag schemalägga min sömnad inför marknaderna, för den sömnaden lär kräva en viss disciplin.
Nåväl, även helgen har ägnats åt sömnad. Jag har jobbat ganska hårt faktiskt och gjort färdigt ganska många plagg. Imorse blev det sovmorgon dock så jag har inte hunnit lika mycket idag som igår. Nåväl, här kommer en liten bildkavalkad:


Dessa sex par byxor färdigställdes alltså igår. De fyra första paren är i en mörkt grå velour (men med svaga dragningar åt blått). De två minsta byxorna syddes i stl 68 & 74 och fick mörkgrå muddar. De andra två paren byxor syddes ï samma tyg, men med marinblå mudd (vilket tog upp den blå dragningen i tyget bättre och eg tycker jag nog den matchningen blev snyggare). Dessa två par blev i stl 80 & 86. Den sista bilden visar två do-re-do plagg. Utav mina egna velourbrallor som inte satt något bra, så blev det i stället två par småbyxor i stl 80 & 86 som förhoppningsvis skall sitta bättre på något barn. Byxorna är i mörkt grön velour med marinblå muddar. 86:orna får  nog sägas vara tingade. Dessa brallor är alltså samtliga tänkta att gå till försäljning.


Här kommer mitt absolut största projekt hitintills. Inte till svårighetsgraden dock ;-) utan helt enkelt till omfånget. Ett par herrmuddisar i stl XL till min bror. De ser gigantiska ut, men jag hoppas de skall funka. Det är ju meningen att de skall vara lite pösiga och midjemåttet ska stämma med brorsans för det har jag mätt. Brallorna är också ganska så långa, men det ska inte göra någonting tack vara muddarna. Får se vad han tycker om plaggen jag gjort när vi ses nästa gång. Kram lillebror! Eftermiddagen/kvällen avslutades med lite pyjamassömnad. Grabbarna behöver påfyllning i den numera ganska tomma pyjamaskorgen. Nu har jag dock hunnit utöka den med 3 pyjamaser var och har ytterligare två var på gång. Mellankillen fick bestämma muddfärg och det blev blåååå!


Eftersom de minsta grabbarna bus ville ha pyjamaserna innan läggning fick det bli panikfotande inomhus. Ville ju hinna med det innan de slängdes på. Pyjamaserna alltså i stl 86 & 98 i härlig lite tjockare gosig Eisertrikå. Även storingens pyjamas blev färdig igår kväll, men efter det att de lagt sig, så den användes aldrig och fotades därför idag i dagsljus. Och det här är alltså dagens lite mer blygsamma sömnad, dock saknas faktiskt två par pyjamasbyxor men de får bli bloggade när pyjamaserna är fullständiga. Nå här kommer bilderna:


Dagens pyjamaser är väl eg helgens hitintills mest färggglada plagg (bortser nu från de plagg som är påbörjade, men ej avslutade) med sina blålila toner och limefärgade muddavslut. Jag gillar den här pyjamasen (eller de eftersom det är tre). Annars ser min färgskala ovanligt dyster ut för att vara jag *skratt*. Men jag lovar, det kommer mera färg att komplettera dessa plagg med. De här plaggen var mest ett projekt från början att få slut på alla mina tyger som bara låg och låg. Som jag eg inte riktigt visste om jag ville använda mig utav. Men nu är det gjort! Jag vet eg inte vad jag har för snedvridna krav på mig själv. Tycker inte jag hunnit få så mkt gjort vad gäller sömnad, men räknar man ihop lördagens och söndagens plagg så har jag faktiskt sytt 21 plagg. Lägger jag därtill till det som sytts tidigare i veckan så är det faktiskt hela 32 plagg i olika storlek och utförande. Det är ju faktiskt inte lite. Närmare fem plagg om dagen. Tänk vad härligt det hade varit om allt hade varit beställningar ;-)
Med alla härliga tyger som är på gång skulle det behövas lite mer inkomst och inte så mkt utgifter. Men sånt är livet! Nästa vecka blir det som sagt mera glada FÄRGER! Ironiskt att jag för bara några dagar sedan satt vid en klädvisning och pratade om att jag vill ha FÄRGGLADA plagg och här kommer nu en kavalkad av totala motsatsen.
Nu ni, go vänner, skall jag landa i soffan en liten stund. För nu orkar inte kroppen med mer sömnad eller dataknattrande...